- Upute
- Priručnici
- Uputa o načinu dostave podataka o provedbi izobrazno-informativnih aktivnosti u 2022. godini
- Uputa o načinu i formatu dostave podataka o provedenim akcijama prikupljanja otpada za 2022. godinu
- Uputa za prijavu podataka o odlagalištima i odlaganju za 2022. godinu
- Upute za određivanje količina odloženog biorazgradivog komunalnog otpada na odlagališta (za OOO obrazac)
- Upute za određivanje količina odloženog ostalog biorazgradivog otpada na odlagališta (za OOO obrazac)
- Uputa o načinu i formatu dostave podataka o prekograničnom prometu otpada za 2022. godinu
- Upute za kategorizaciju otpada i određivanje ključnog broja otpada
- Upute za određivanje i tehnički opisi postupaka oporabe R i zbrinjavanja D
- Upute za izradu Elaborata gospodarenja otpadom
- Upute za procjene i izračun otpada iz pojedinih sektora
- Upute za osiguravanje i kontrolu kvalitete podataka
- Upute za pripremu podataka o stvaranju i gospodarenju komunalnim otpadom
- KATALOG OTPADA
- Tehničke smjernice za kategorizaciju
- Vođenje Očevidnika o nastanku i tijeku otpada - pregled odredbi i upute
- Preporuke za određivanje statusa otpad/ne-otpad
- OBAVIJEST o načinu i formatu dostave podataka o provedenim akcijama prikupljanja otpada za 2021. godinu, sukladno čl. 115 Zakona o gospodarenju otpadom (NN 84/21)
- Koeficijenti otpada
- Sprječavanje nastanka otpada od hrane prilikom obavljanja turističko-ugostiteljske djelatnosti
- Priručnik za automehaničare
- Metodologija za određivanje sastava komunalnog otpada
- Priručnik za statističke podatke o otpadu
- Info letak "ELOO - Evidencija lokacija odbačenog otpada"
- Info letak „Planiranje gospodarenja otpadom u građevnom projektu – put prema 70% recikliranja“
- Info letak „Planiranje otpada u projektu istraživanja i eksploatacije mineralne sirovine“
- Info letak - otpad u uredu i kućanstvima
- Info letak - smanjenje otpada od hrane
- info letak za promidžbu Portala sprečavanja nastanka otpada
- Pojmovi iz propisa